Waarom een aanvullende verzekering?

Fysiotherapie optimaal verzekeren in 2020: hier moet U op letten

In december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Alhoewel het niet altijd het leukste werk is, is het belangrijk dat u controleert of u wel voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie in 2020. Het blijft altijd een lastige afweging of overstappen voor u een goed idee is. Vergelijken van al die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite waard, zeker als het gaat om de dekking voor fysiotherapie.

De trend van de laatste jaren, dat de pakketten steeds verder versoberen, zet door. Vergelijkingswebsite Independer ontwikkelde een speciale datamonitor. Hieruit blijkt dat de aanvullende dekkingen op (onder meer) de fysiotherapie komend jaar (weer) omlaag gaat.

Er zijn diverse vergelijkingssites die snel en eenvoudig een advies kunnen geven. Ze zijn echter niet allemaal even onafhankelijk. Een goede onafhankelijke website is www.fysiovergoeding.nl

Opzeggen kan tot 31 december

Let op: 31 december is de deadline. Als u wilt wijzigen moet u uw huidige polis of verzekering voor 31 december 2019 hebben opgezegd! Een nieuwe afsluiten kan tot uiterlijk 1 februari 2020.

22% van de Nederlanders maakt gebruikt van fysiovergoeding
In 2017 hebben ruim 3,8 miljoen mensen gebruik gemaakt van de vergoeding fysiotherapie vanuit de basis- en aanvullende verzekering. De totale kosten bedragen in 2017 1,5 miljard euro, hiervan is 480 miljoen euro vergoed uit de basisverzekering en ruim 1 miljard euro uit de aanvullende verzekering.

Minder zorgverzekeringen bieden onbeperkte fysiovergoeding
Ook in 2020 neemt het aantal polissen waarin fysiotherapie onbeperkt vergoed wordt af. In verhouding is een aanvullende verzekering met onbeperkte fysiotherapie ontzettend duur; gemiddeld betaalt een verzekerde jaarlijks € 775,- voor een aanvullende verzekering met ongelimiteerde fysiotherapiebehandelingen, daar overheen komt nog de basisverzekering.

 Fysiovergoeding bij COPD
Voor COPD-patiënten geldt dat fysiotherapie vanaf de eerste behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Er is wel een maximaal aantal behandelingen vastgesteld, in het eerste jaar is dit maximaal 70 behandelingen, in opvolgende jaren wordt het aantal behandelingen bepaald op basis van de ernst van de COPD.

Vergelijking Aanvullende Verzekeringen met ruime fysiotherapiedekking

Wilt u specifiek een vergelijking, op basis van uw afwegingen, van aanvullende verzekeringen met ruimere dekking voor fysiotherapie dan kunnen we u verwijzen naar www.defysiotherapeut.com.

Alternatieve vorm van Aanvullende verzekering

Op de site van www.ixorg.nl kunt u terecht voor informatie over een alternatieve manier om mondzorg en fysiotherapie te verzekeren.

Bij Fysio- en Manuele Therapie van Liere  werken wij continu aan de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg. Zo voldoen we aan de hoogtse kwaliteitseisen van alle Zorgverzekeraars. De praktijk heeft voor 2020 contracten met ALLE zorgverzekeraars.

Legitimatieplicht

Mensen moeten zich vanaf 1 juni 2009 bij alle zorgverleners kunnen legitimeren. Alle zorgverleners, indicatieorganen en zorgverzekeraars zijn vanaf dan verplicht het Burgerservicenummer (BSN) te gebruiken.