Verzekeringen

Contracten met Verzekeraars

Onze praktijk heeft met alle Zorgverzekeraars een contract afgesloten met uitzondering van Zorg en Zekerheid.
Dat betekent voor u dat de afhandeling van uw behandeling rechtstreeks met de betreffende Zorgverzekeraar geregeld wordt conform de contractueel afgesproken tarieven
en tot een maximum afhankelijk van uw Aanvullende Verzekering.  Als u geen Aanvullende Verzekering hebt komen de kosten van fysiotherapie voor uw eigen rekening.

Fysiotherapie optimaal verzekeren in 2021: hier moet U op letten

In december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Alhoewel het niet altijd het leukste werk is, is het belangrijk dat u controleert of u wel voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie in 2020. Het blijft altijd een lastige afweging of overstappen voor u een goed idee is. Vergelijken van al die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite waard, zeker als het gaat om de dekking voor fysiotherapie.

De trend van de laatste jaren, dat de pakketten steeds verder versoberen, zet door. Vergelijkingswebsite Independer ontwikkelde een speciale datamonitor. Hieruit blijkt dat de aanvullende dekkingen op (onder meer) de fysiotherapie komend jaar (weer) omlaag gaat.

Er zijn diverse vergelijkingssites die snel en eenvoudig een advies kunnen geven. Ze zijn echter niet allemaal even onafhankelijk. Een goede onafhankelijke website is www.fysiovergoeding.nl

Opzeggen kan tot 31 december

Let op: 31 december is de deadline. Als u wilt wijzigen moet u uw huidige polis of verzekering voor 31 december 2020 hebben opgezegd! Een nieuwe afsluiten kan tot uiterlijk 1 februari 2021.

Vergelijking Aanvullende Verzekeringen met ruime fysiotherapiedekking

Wilt u specifiek een vergelijking, op basis van uw afwegingen, van aanvullende verzekeringen met ruimere dekking voor fysiotherapie dan kunnen we u verwijzen naar www.defysiotherapeut.com.

Legitimatieplicht

Mensen moeten zich vanaf 1 juni 2009 bij alle zorgverleners kunnen legitimeren. Alle zorgverleners, indicatieorganen en zorgverzekeraars zijn vanaf dan verplicht het Burgerservicenummer (BSN) te gebruiken.

Bij Fysio- en Manuele Therapie P.J. van Liere  werken wij continu aan de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg. Zo voldoen we aan de hoogtse kwaliteitseisen van alle Zorgverzekeraars. De praktijk heeft voor 2021 contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Met Eucare hebben we geen contract afgesloten. Als u verzekerd bent bij Eucare zult u zelf een nota van ons ontvangen.

Op www.veranderingenindezorg.nl. ziet u welke veranderingen er in 2021 doorgevoerd worden m.b.t. de Zorgverzekering.