Nieuws

Patiënten met MS en reuma gebaat bij gezonde voeding

Mensen die lijden aan Multiple Sclerose (MS), reuma en fibromyalgie kunnen mogelijk hun klachten verminderen door hun eetpatroon flink aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut dat onderzoek deed onder 120 reuma- en 180 MS-patiënten.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 06-12-2017


Nederland doet te weinig voor gehandicapten

Nederland doet te weinig om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving, concludeert het College voor de Rechten van de Mens in een vandaag verschenen rapport. Zij ondervinden vooral problemen op het gebied van arbeid, zelfstandig wonen, toegankelijkheid en onderwijs.


Lees het hele artikel op: ad.nl
Publicatiedatum: 01-12-2017


Advies: “Val in derde trimester zwangerschap op zij in slaap”

Vrouwen die in het laatste trimester van hun zwangerschap op hun rug liggen, hebben een hoger risico op een doodgeboorte. Daarom adviseren Britse onderzoekers een zijligging in de laatste drie maanden van de zwangerschap.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 23-11-2017


Longfonds maakt documentaire over COPD

Vandaag is het Wereld COPD Dag. Wereldwijd hebben miljoenen mensen COPD. Maar wat betekent het om deze ziekte te hebben? En hoe voelt het om continue zo benauwd te zijn? Met de indrukwekkende online documentaire BENAUWD geeft het Longfonds deze onzichtbare longziekte een gezicht.


Lees het hele artikel op: longfonds.nl
Publicatiedatum: 16-11-2017


Lichaamsbeweging en verbetering van zicht meest effectief bij valpreventie

Lichaamsbeweging in combinatie met een behandeling ter verbetering van het gezichtsvermogen zou de beste vorm van interventie zijn om vallen bij ouderen te voorkomen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 07-11-2017


Alpe 'd Huzes

                  Op 2 juni 2016 hebben Fysiotherapie van Liere (Piet van Liere)  samen met Paramedisch Centrum In Balans deelgenomen aan  aan Alpe `d Huzes.  Het was een onvergetelijke ervaring.  Zwaar, gezellig, emotioneel…… onvergetelijk !
Alpe `d Huzes is een actie waarbij ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 05-12-2016


Informatiekanaal Wachtkamer

Sinds vorige week hebben we in de wachtkamer een monitor waarop een praktijk informatiekanaal draait (in professionele termen Narrowcasting). Op deze wijze houden we u op de hoogte van allerlei informatie rondom de praktijk. Als u ideeen of suggesties hebt horen we het graag


Lees meer »
Publicatiedatum: 05-12-2016


Team In Balans Alpe d Huzes

De tussenstand van de fondswerving voor Alpe d Huzes is op dit moment 10.832,50 Euro.
Een mooi resultaat. We bedanken de sponsors. Meer informatie op de actiepagina op deze website


Lees meer »
Publicatiedatum: 05-12-2016