Medical Taping

278492_untitled300

 

Heeft u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessure of ongemak? Dan is de kans erg groot dat u sneller zal herstellen door medical taping!

Wat is het? Het Medical Taping Concept is een methode uit Japan waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is namelijk belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. 

Medical taping, ook wel bekend als kinesiotaping, is de langverwachte opvolger van het tapen met conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft hoofdzakelijk als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die anti-allergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Er kan ook gewoon mee gedouched of gezwommen worden. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel. Elke dag een 24 uurs behandeling dus.

De effecten van Medical Taping Zijn o.a.:

*   Beinvloeden van de spierspanning
*   Spieren beschermen tegen overbelasting
*   Gewrichten beschermen
*   Pijnvermindering
*   Reduceren van ontstekingsactiviteit
*   Corrigeren van de lichaamshouding
*   Positief effect bij hooikoorts is beschreven

Kosten van de behandeling vallen binnen de reguliere fysiotherapie. Materiaalkosten zijn voor rekening van de patient. Deze kosten kunnen niet op de verzekering verhaald worden.