FAQ

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor fysiotherapie?

Nee, sinds 1-1-2006 is het niet meer nodig om een verwijsbrief van uw huisarts te hebben. U kunt direct bij de fysiotherapeut terecht. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. U kunt ook het online screeningsformulier op de website invullen om zelf te kijken of u met uw klachten het beste naar de fysiotherapeut kunt gaan of niet.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.
Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de DTF. Check voor alle zekerheid uw zorgverzekeraar om te zien of u in aanmerking komt voor vergoeding. Kijk voor meer informatie over ‘directe toegankelijkheid fysiotherapie’ op de volgende website: www.fysiotherapie.nl

 

Met welke zorgverzekeraars hebben jullie een contract afgesloten?

Wij hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Kijk bij verzekeringen voor een overzicht. Als uw zorgverzekeraar er niet bij staat, betekent dit niet dat u dan de nota zelf moet betalen. In de nieuwe zorgverzekeringswet is vastgelegd, dat de verzekeraar het restitutiebedrag dient te betalen. Hoe hoog de vergoeding is verschilt per verzekeraar. Meestal staat dit in uw polisvoorwaarden.

 

Hoe weet ik of ik voldoende ben verzekerd voor fysiotherapie?

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staat precies hoeveel behandelingen fysiotherapie u krijgt vergoedt. Dit geldt voor een heel kalenderjaar. U kunt alles vinden over de zorgverzekeringswet en de vergoedingen voor fysiotherapie op www.fysiotherapievergoeding.nl

 

Wat neem ik (de eerste keer) mee als ik naar de fysiotherapeut ga?

Als u de eerste keer naar de fysiotherapeut gaat vragen we u om een handdoek mee te brengen, uw verzekeringspas, identiteitskaart en eventueel uw verwijsbrief van huisarts of specialist.

 

Waar vind ik Fysio- en Manuele therapie P.J. van Liere?

U vindt ons in Wolphaartsdijk. Voor de routebeschrijving kijkt u bij Route

 

Welke therapievormen kan ik krijgen bij Fysio- en Manuele therapie P.J. van Liere ?

U kunt bij ons terecht voor onder andere fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, kinderfysiotherapie (schrijfproblematiek en fysiotherapie bij zuigelingen, algemene kinderfysiotherapie) ,  bekkenfysiotherapie, behandeling bekkeninstabiliteit, behandeling duizeligheidsklachten en medische trainingstherapie.

 

Is de zorgverlener verplicht mijn burgerservicenummer (BSN) te registreren?

Ja. Mensen moeten zich vanaf 1 juni 2009 bij alle zorgverleners kunnen legitimeren. Alle zorgverleners, indicatieorganen en zorgverzekeraars zijn vanaf dan verplicht het Burgerservicenummer (BSN) te gebruiken.

 

Wat veranderd er in 2021 

Kijk voor meer informatie op www.veranderingenindezorg.nl.